Läs med mig – Hebreerbrevet Kapitel 6

Föras till …. 6:1. Att inte leva kvar i de enkla grunderna utan fördjupas till budskapet till fullkomlighet. Tänker att denna tid vi lever i (2022) behöver vi i vissa stycken återvända till grunderna. För vi har tappat djupet av någon anledning. 

Den som har smakat … 6:4ff. Smaka och se att Herren är god. Att få smak på något brukar leda till att man vill ha mer. Uppleva det igen. 

Omöjlig till ny omvändelse …. 6:6. Hårda ord. Rannsakande ord. Skall vi ge upp dessa? Jag tänker att det kan vi inte göra. Men inse hur svårt det kan vara att vinna tillbaka dom. 

Att vara en god åker … 6:7. Att vara en person som tar emot det Gud ger. Förvalta det. Se till att det får förutsättning att gro och bära frukt i mitt liv. ”Får välsignelse”. Ett löfte som Gud håller. 

Gud glömmer inte … 6:10f Gud ser. Gud vet. Gud välsignar. En trogen tjänare ser han. Där andra glömmer minns Gud. 

Själens ankare … 6:19. Att vara fäst vid det heliga innanför förlåten i himlen.  En båt som ligger för ankare driver inte iväg. Till den plats som Jesus öppnade dörren till för oss. ⚓️ Att ankrat upp mot himlen ger oss trygghet. Det blir vår fasta tillhörighet. Mycket kan vackla men inte himlen. Gud står fast. 

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: