När vet man att man ska gå vidare?

När vet man att man ska gå vidare? I situationer? I relationer? I jobb? Från det sammanhang man är i?

Jag menar inte att man ska alltid leva ingen känsla av att vara i rörelse från något till något annat. I grunden tror jag att man ska vara trogen där man står och verkar. Jag skulle vilja första av allt konstatera att svaret på dom flesta situationer, där vi kan uppfatta oss själva som att vi ska lämna för något annat, är att stanna kvar. I relationen eller sammanhanget vi är i.

Tror att det är ibland lite för lätt att lämna och gå vidare. Man tar inte det tuffa och försöker bearbeta och kanske rädda. Utan det blir det mer enkla och dra iväg.

Med det sagt så kan det finnas läge att gå vidare. Det är inte förenligt med en ett gott liv att stanna kvar.


Det kan vara tid att gå vidare även om det smärtar ….


Att stanna kvar i ett destruktivt förhållande kan inte vara bra. Det kan tvärtom förgöra ett liv.

Det kan finnas sammanhang som inte gör oss gott. Det gör oss mer illa. Det kan vara något som påverkar oss negativ i själen.

Kanske kan det vara så att det finns inget negativ alls. Du bara känner att nu är tiden mogen för något annat. Ett uppbrott kan smärta men det är dags.

Min bön har alltid varit ”Herre, här är jag tills du säger något annat”. Det har gjort att jag rotat mig väldigt snabbt där jag uppfattar att Gud vill ha mig. Det finns inget bättre än att vara på rätt plats i rätt tid. Där man är ämnad att vara. I denna bön har jag vilat och vilar. Somliga tider i ett kortare perspektiv. Andra tider ganska länge.

När vet man då? När är det dags?

Jag skulle vilja vända på det. Så längst man inte vet det ska man stanna, tänker jag. Och vara trygg med det. För när Gud kallar vidare landar det rätt när det är rätt tid för det. Innan dess är det bara en förberedelsetid. Det kommer inifrån. Möjligen kan något utifrån bekräfta. Men den säkra signalen kommer inifrån. Därför kan du vila i det tills du vet det inifrån ditt inre.

Var rädd om dina uppbrott. Dom kan vara lockande men dom är långt ifrån rätt alla gånger.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: