Läs med mig – Romarbrevet Kapitel 8

Är i Kristus … 8:1. Oftast ser vi att Jesus bor i oss. Att han har sin boning i oss. Men här står det att vi är i honom. 

Vårt tankeliv … 8:5f. Vilket djup det är i att Anden kan hjälpa oss med tänket. Att vi tänker på rätt sätt. Tankelivet som verkligen kan spela oss ett spratt. 

Vårt sätt att leva … 8:9. Tänker att vi har, om vi tillåter det, den Helige Ande som kan hjälper oss att leva Guds vilja och sätt.

Barnaskapets Ande… 8:15ff. Vi behöver inte tvivla på att vi är Guds barn. Om vi låter Anden inom oss viska i vårt djup kommer han säga att vi Guds barn. 

Arvingar … 8:17. Skulle tro att att vi är rätt nyfikna om vi visste att vi skulle ärva någon. Skule tro att vi inte skulle dröja med att öppna det testamentet. Vi är Guds arvingar…. Har du öppnat det testamentet?

Lidande … 8:18ff. Jag tänker att det finns en lättnad i vårt lidande genom att lyfta blicken och se vad vi har att vänta i himlen. Vad vi har i Jesus. Kanske vi behöver hjälp ibland att lyfta blicken från gruset. Men ta då den hjälpen. Löftet är starkare än lidandet. 

När du inte vet hur du skall be… 8:26ff. Tänk att Anden ber dom ord vi själva inte vet hur vi skall forma. Att då låta anden be genom oss. Tungotalet eller bara tyst inom oss. 

Äskar du Gud … 8:28. Vilket löfte du då har i denna vers. Låt den sjunkna in. Inget kan skilja dig från hans kärlek till dig 8:35f, 8:38-39

Du är kallad … 8:29-30. Dessa verser kan vi behöva stana till hos en tid. Låta dom sjunka in.

Gud är för dig!! … 8:31. Dagens sanning!!

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: