Läs med mig – Matteusevangelium kapitel 9

Jesus såg till det viktigaste först … 9:2 Räddningen inför evigheten är det viktigaste. Men vilket är enklast? Frälsning eller helande?

Följ mig … 9:9. Detta är återkommande för Jesus. Följ mig. Du och jag i detta årtusende får samma fråga. Den är lika aktuell.

Vem umgås man med? … 9:11. Jesus var inte för stor att umgås med den som i människors ögon inte var okej. Hur är vår förhållning här?

Förnyelsen i Anden … 9:17ff. Att leva i Andens förnyelse är något gott. Där du får del av det nya ”vinet” i ett ständigt flöde. 

Jairos dotter … 9:18,24. Hon är inte död. Hon sover. För den oinvigde kan det verkligen låta som ett stort skämt. Jesu perspektiv är ett annat. 

Kvinnan med blödningar … 9:21 ”Om jag bara får”. Tänk vilken tro hon har. Eller är det att gripa efterrätt hamlstrå? I detta fall en tofs som representerade löften. Det var inget hokus pokus. Jesus känner att det går ut kraft från honom. 

Som ni tror … 9:29. Tanke väckande igen som så ofta omkring Jesus och hans undervisning. Som vi tror – vad tror vi?

Be skördens herre … 9:37f. Det behövs människor även idag som är med i skördearbetet. Det behövs fler som vill vara med. Vill du vara med och be om det?

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: