Säg bara ett ord…

Just nu läser jag i Matteus evangelium i min bibelläsning. Där hamnade jag i berättelsen om officeren vars tjänare var sjuk. Händelsen är följande:

När Jesus var på väg in i Kapernaum, kom en officer fram och bad honom: ”Herre, min tjänare ligger förlamad där hemma i svåra plågor.” Jesus sade till honom: ”Jag kommer och botar honom.” Officeren svarade: ”Herre, jag är inte värd att du går in under mitt tak. Men säg bara ett ord, så blir min tjänare frisk. Jag är själv en man som står under befäl, och jag har soldater under mig. Säger jag till en: Gå, så går han, och till en annan: Kom, så kommer han, och till min tjänare: Gör det här, så gör han det.” När Jesus hörde detta, blev han förundrad och sade till dem som följde honom: ”Jag säger er sanningen: Inte hos någon i Israel har jag funnit en så stark tro.” Matteusevangeliet‬ ‭8:5-10‬ ‭SFB15‬‬

Tänk vilken tro denne officerare hade. Å ena sidan insåg han att det nog var omöjligt att Jesus skulle komma till hans hus. Han var ju på motståndarens sida liksom. Men Jesus var beredd att gå vilket som. Kan vara bra att komma ihåg det. För Jesus finns inga ”olämpliga” besök.

Det är samme Jesus. Samma kraft. Samma möjlighet. Så ibland undrar jag varför vi tvivlar på att det är möjligt.

Älskar officerens uttryck ”Men säg bara ett ord, så blir min tjänare frisk.” Denna enkla tro rakt på sak. Jag säger inte att det bara är att kopiera detta. Men jag skulle tro att det behöver sjunka in i vårt medvetande. Samma tillit och förståelse skulle behöva slå rot inom oss.

Kanske är vi i gott sällskap med folket på den tiden. Jesus uttrycker att han inte har funnit så stor tro som hos officeren i hela Israel. Men varför stanna där. Det verkar som att Jesus vill påminna om att det är likadant idag. Var inte försagd. Tro! Jag skulle önska att han skulle finna så stor tro hos mig och i vårt land. Skulle inte du vilja det?

Ska vi be om att detta få landa i vårt inre och skapa den tro och tillit som behövs?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: