Läs med mig – Matteusevangeliet Kapitel 14

Vi har bara … 14:17. Hur ofta tänker vi inte så om våra resurser vi har i tron. Vi ser våra begränsningar. Vi ser att vi inte räcker till. Vi får fel fokus. Vart skall det ligga? Hos honom som gör undret. Hos honom som har all makt. Betänk vilken skillnad det skulle bli o vårt fokus och tillit hamnade mer på Jesus än på vår egen förmåga och brist. 

I Jesu händer …14:19. I Jesu händer ser resurserna helt annorlunda ut. Det lilla blir mycket. Och det kommer bli över (vers 20)

Vara för sig själv … 14:23. Jesus insåg behover av avskildhet. Något av att gå in i sin kammare. Möta den Gud som ser i det fördolda. Vilket föredöme Jesus är. Han pekar på vikten av det. På möjligheten. 

Om du vill gå på vattnet måste du lämna båten … 14:25ff. Titeln på en av Ortbergs böcker. Petrus ville och han gick. Men det är lätt att tappa fokus och sjunka.  När Petrus sjunker räcker Jesus ut sin hand och griper tag i Petrus. Inte den enda gången som Jesus upprättar honom. 

När Jesus klev i båten … 14:32. … då lade sig vågorna. En fin bild på livet. När vår livbåt hamnar i storm kliver han i vår båt. Så lägger sig vågorna. 

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: