Läs med mig -Matteusevangeliet Kapitel 24

När händer det? … 24:3. Jesus varnar för dom som tror sig veta när det sker. Men som far vilse i det. Jesus varnar för dom som spelar på rädslan inför Jesu återkomst. Allt för att få makt. Jesus pekar på en annan väg. Att vara redo. Då är det ingen rädsla längre. Jesus kan komma när som för man är beredd. Fortsätter som vanligt tills den tidpunkten är då han kommer. 24:42 – vi vet inte när bara att det skall ske. 

Påminnelser … 24:6ff. Jesus pekar på sådant som behöver väcka oss. Krig,  hungersnöd mm. Sådant som kommer i slutet av denna tidsålder. Dessa händelser bör påminna oss om att vara redo.

Förödelsens styggelse …. 24:15. Kärnbibeln beskriver det så här: ”När ni ser ’det i Guds ögon avskyvärda som ödelägger och skapar förödelse’ , stå ….” 

Falska Messiasgestalter …. 24:24. Tänk vad viktigt att vara vaken över att alla som kommer att kala sig Messias inte är det. Att lära känna Jesus för att kunna avslöja dom falska lär bli viktigt. 

Så blir det … 24:29ff. Vi kan läsa att det blir som när Jesus lämnade. Då for han upp i himlen. Då kommer han på skyn och alla kommer att se honom. Det kommer att vara mäktigt. Ingen kommer att missa det. Kommer han inte den vägen är det fel person. 

Guds Ord kommer inte förgås … 24:35. Vilket löfte. Än så länge har Guds inte försvunnit. 

Det finns två världar efter detta … 24:45ff Jag kan möta undervisning om att det bara finns en god himmel. Att alla kommer dit. Jag kan inte se den undervisningen i bibeln. Dt finns två utgångar i livet. Om Gud väljer ett förlåta alla kommer jag inte att protestera. Men jag kan inte predika.

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: