Läs med mig – Matteusevangeliet Kapitel 25

Att ha olja … 25:1ff Att vara upplyst. Att se. Att inte leva i dunkelhet. Oljan kan stå för att ha sin sak klar med Jesus. Att leva på ett sätt att man inte missar när Jesus kommer. Att inte hamna i det läget att inte ha olja – att komma vilse i tron att man inte hittar rätt. Vad får du för tankar på oljan i lamporna?

Talenten i ditt liv … 25:14ff. Gåva, det man fått sig anförtrott. Man kan mycket väl se till den ekonomi via har. Att förvalta det på rätt sätt. Att gömma eller inte använda sin gåva/talent till det det var ämnat för är inte enligt Guds tanke för våra liv. 

Dommen … 25:31ff. Utgången är tänkt att vara ja-sägande välkomnande. Har man i detta livet valt att dela gemenskapen med Jesus är detta en välsignad stund. Men ville man inte ha denna gemenskap är det ju en egen vald ”nej tack”. Så vem bestämmer denna dubbla utgång? Jo det är vi som människor. 

Det ni har gjort för en av mina minsta… 25:35ff. Tänk att Jesus värderar det så högt. Att det vi gör för den minste på denna jord har vi gjort för honom. 

Det ni inte har gjort … 25:41ff. Det är en tydlig bild av vår försummelse. Jesus tar det lika med att vi inte gjort det för honom. Tankeväckande. 

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: