Läs med mig – Johannes Uppenbarelse Kapitel 7

Den troendes sigill … 7:3. Är ser vi hur mån Gud är att bevara den som tror. Ett märke som visar att vi tillhör honom. Ett befrielsens skydd. Det visar hur värdefull den som tror på honom är för honom. Detta är motsvarande till vilddjurets märke. Antingen tillhör man Gud eller satan. 

Vilka är dessa 144000? … 7:4ff. 144000 (12 x12 x 1000) är ett ta som symboliserar fullständighet. Alla Guds efterföljare kommer föras i säkerhet. Antingen genom bortryckande eller kraft att genomlida denna lidelse.  

En stor skara … 7:9ff. Dessa kan vara alla martyrer. Det kan vara alla de som fått sigillet. 

Den ända räddningen … 7:10 Den ända räddningen som finns och är möjlig är genom Jesus. Alla dess som vi läser om här kan antingen vara från alla tiders lidande. Eller så är det ur det särskilda lidande som den sista tiden ger. Men den som är Gud trofast segrar.  

Himmelens land i frid … 7:16ff. All lidelse och smärta är borta. Gud kommer sörja för våra behov. Underbart skrivet ”Gud skall torka alla tårar från deras ögon”.

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. Ett tips är att läsa Handbok för Livet. Den ger god hjälp att bättre förstå denna bok.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: