Herrens ängel slår sitt läger omkring dem som fruktar honom

”Herrens ängel slår sitt läger omkring dem som fruktar honom, och han befriar dem.”
‭‭Psaltaren‬ ‭34‬:‭8‬ ‭SFB98‬‬

Kajsa Kavat bad en bön: ”Det går en ängel kring vårt hus, hon bär två förgyllda ljus, hon har en bok uti sin hand, nu somnar vi i Jesu namn.” Kanske är den bönen sprungen ur denna vers.

Just nu är det inslag av Halloween vilket inte direkt intresserar mig. Blir så tacksam för dom sammanhang som tex inbjuder till änglafest istället. Känns så mycket bättre. För änglar är klart mycket mer angeläget än spöken. Klart mycket mer positivt än skrämsel.

Vi behöver påminnas om att det finns en Änglavärld som finns till för att supporta oss människor. Som finns för vår hjälp. Kanske även vi kan få speciella änglabesök med viktiga budskap som tex Maria fick.

Kommer du ihåg den lilla visan om änglarna?

Glöm inte bort att änglarna finns, att dom är här för att se hur du har det. Och dom kan hjälpa dig fast dom inte syns. Glöm inte bort att änglarna finns. (Nils F Nygren)

Tycker om uttrycker ”dom är här för att se hur du har det”. För det precis så. Läser i Hebr 13:2: ”Glöm inte att visa gästfrihet, ty genom gästfrihet har somliga fått änglar till gäster utan att veta om det.” Personligen skulle jag gärna vilja veta när dom är min gäst. Skulle vara så intressant att få samtala med en ängel.

Kanske är du i ett extra behov av stöd från en ängel just nu. Skulle tro att du just nu har en ängel som följer. En som slagit läger omkring dig. Det är stort.


Idag ber vi för riksdagsman: Lili André (KD)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: