Läs med mig – Psaltaren 41 & 42

Rop till Gud … 41:1ff

Ta sig an den fattige … 41:1. Finns löften om välsignelse när vi tar oss an de fattiga. 

Jag vet att du har mig kär … 41:12 Läs den om och om igen. Läs den i ”jag”-form som gäller dig. För det gäller dig.

Längtan efter Gud … 42:1ff. Nu går vi in i andra boken i psaltaren

Som hjorten … 42:1. Vår längtan beskrivs vackert. Har man varit i tex fjällvärden och vandrat kan man ana detta. Man är trött, svettig och törstig. Så kommer man till en fjällbäck. Dricker av dess vatten. Det sker något fantastiskt inom sig då. 

Sätt ditt hopp … 42:6. En påminnelse om att sätta sitt hopp till rätt givare. Gud är den ende som kan ge rätt svar på din längtan och hopp i livet. 

Orolig själ … 42:12. Denna oroliga själ får sätta sitt hopp till Gud 

Zajin … 119:49-56. ”Det har förunnats mig …” Kärnbibeln skriver: ”Detta har jag (kan tillgodoräkna mig) att jag hållit. (Ordagrant: låtit växa som ett grönt skott, dvs bevarat) dina föreskrifter (påbud, uppdrag). Tänker att det har blivit min förmån att hålla mig till Guds undervisning och befallningar. 

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste dessa kapitel. Vad fick du för tankar? 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: