Läs med mig – Psaltaren kapitel 55 & 56

Falsk vän … 55:1ff

Vem ville förleda? … 55:13f. Denna psalm avslöjar det vi möter ibland. Den vi litat på visar sig vara falsk. Den som var vår vän visade sig vara vår fiende. Den vi levde ihop med förtrolighet. När detta händer går något verkligen sönder inom oss. 

Vår väg blir då … 55:17 … att vända oss till Gud istället. Den sanne vännen. 

Kasta dina bördor på Herren … 55:23 Han skall ta hand om dig. Understödja dig. Bevara oh livnär dig. En möjlig översättning: Han kommer alltid att ta hand om dig. NUB-bibeln säger: ”Lämna din börda till Herren. Han skall ta hand om dig. Han låter aldrig den rättfärdige vackla.” Kasta är något definitivt. Lämna är beslutsamhet. 

Förtröstan 56:1ff

När fruktan fyller mig … 56:4 En sak vi kan gör är att låta den fruktan inta oss helt, En annan sak är att lita till Gud. Jag ser då hans möjlighet och kraft inför det om skapar fruktan. 

Förvränger … 56:6. Detta är typsikt. Det är ända sättet att tro sig komma åt oss. Men där har man så fel. 

Du håller räkning … 56:9. Alltså detta är stort. Gud håller räkning på alla de dagar som du är på flykt. Han håller koll på dina tårar. Detta är signerat den djupaste kärlek som Gud känner för dig. 

Nun … 119:105-112. Ditt ord är mina fötters lykta och et ljus på min stig. Ett av dom mest kända bibelställe. En sådan sann beskrivning av Bibeln. Om vi håller oss till denna förståelse komme vi inte villas bort så lätt av våra fiender. 

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste dessa kapitel. Vad fick du för tankar? 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: