Läs med mig – Psaltaren kapitel 93 & 94

Den evige kungen … 93:1ff. Det finns en vila i att veta att Gud harkontroll.                                                                                              

Kung … 93:1. Att han är kung visar på att det är Han som regerar. Rustad med kraft – iklätt sig och spänt om sig makt som ett bälte (runt sig, omgjorda sig). Världen står fast. I en tid av miljöproblem och dig är det gott att veta att världen står fast. Den står tryggt fast. 

Din tron står fast … 93:2. Sen urminnes tider. Allts från evighet tillbaka. Här skulle man kunna översätta ’tron’ med ’rike’. Såg denna kommentar om ’evig’ som var rätt intressant: Ordet ”evig” är hebr. olam, troligtvis från alam som betyder ”att dölja”, dvs. vad som är dolt i avlägsen framtid eller historia. En tidpunkt som inte går att se. Ordet har ofta betydelsen evig – Källa Kärnbibeln. En evighet som är så långt bort att vi inte kan se det – typ.  

Havets bränningar … 93:3f. Att ha sett havets kraft, upplevt en storm när man varit på en båt, kan ana detta. Gud är större i sin kraft. 

Bön om hjälp … 94:1ff

Han som har … 94:9 Hans som skapat örat och ögat, skulle han inte höra och se? Gott att påminna sig om när man uppfattar det som att Gud inte hör vår bön ch ser vår belägenhet. Han ser. Han hör. 

Fostrad … 94:12. Fostran är inte alltid så populärt just där och då. Men på sikt, när man blickar tillbaka blir man mer tacksam om den vägledning som vi fått. Att Gud vägleder oss genom Hans fostran ska vi skatta oss lyckliga. Han förnedrar aldrig. Han visar på ett gott exempel.

Din nåd är mitt stöd … 94:19. Trösten gläder min själ. Mitt i allt som vi möter så finns det en Gud som är nära. 

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste dessa kapitel. Vad fick du för tankar? 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: