Att göra det medan vi ber …

Igår läste jag dagens vers i min bibelapp. Den var ifrån Efesierbrevet 6:18. Den började så här:

”Gör detta under ständig bön …”

Man skulle kunna översätta detta med att ständigt be till Gud ”i ett förtroligt bönesamtal”. Jag tänker mig att det handlar om att i allt jag gör, är med om och genomför kan jag göra det i ett förtroligt samtal med Gud. Det blir som att gå och prata med Gud genom den process man är mitt uppe i.

Långt mycket mer än att gå och prata med sig själv. Långt mycket mer än att gå och prata med någon annan. Vilket också naturligtvis kan vara gott.

Det handlar mer om att dela livet spå ett naturligt sätt med Gud. Att där och då kan jag få hjälp och stöd i dom olika besluten. När vi behöver processa något med Gud, briefa något med honom och få hans feedback. Vad han tycker. Vad han ger för råd. Hur han skulle göra om han var i mitt ställe.

Jag tror det är en av nycklarna för att leva ett liv som tar rätt beslut. Att få en god vägledning i livet. Vill påstå att det kan alla människor använda sig av. Även den som inte riktigt är säker på att Gud finns.

Kanske kan det bli vår inriktning under det nya år som vi är på väg in i. Att låta allt vi gör hända medan vi pratar förtroligt med Gud.


Här kan du se ännu en lucka i min julkalender

Idag ber för riksdagsman Camilla Brunsberg (M)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: