Läs med mig – Psaltaren Kapitel 132 & 133

Löften … 132:1ff

Förrän jag funnit en plats åt Herren … 132:5 Vad tänker han? En plats? Tempel? Kyrka? När jag läser det tänker jag att Gud behöver en plats i våra liv. NT beskriver oss som et tempel åt Gud. Men skall det bli det tänker jag att vi måste inviga det, oss själva, till att bli det. 

Gud tar nye tillbaka sitt löfte … 132:11. Det är storheten hos Gud. Eden håller han. Löftet håller han. 

Guds önskan om sin boning … 132:13f. Sion, Jerusalem, Guds egendomsfolk är hans önskan av boplats och viloplats. Det kan vi aldrig förändra. Men vi kan leva på ett sätt som gör att Gud ser också oss som sin boning. 

Brödragemenskapens välsignelse … 133:1ff

I enigt … 133:1 Ett ord som används är ’endräkt’. Talar om att vara överens och inte ha några tvister inbördes. Kan detta vara möjligt? Mänskligt sett är det kanske inte möjligt. Bara att se hur vi fungerar idag med varandra. Gnisslar ibland i våra relationer. Men detta borde vis träna efter. 

Oljan … 133:2. Oljan var viktig. Tex vid kröning av en kung. Likaså symboliserar den välsignelse. Andens smörjelse är också ett av oljans synonymer. Att vara välsignad.

Daggen …133:3 Daggen var viktig. Särskilt i ett torrt land som saknar regn. Daggen som steg vid morgonen blev viktig för grödan. 

Där skänker …. 133:3. Underbar text. Där skänker Herren sin väslignelse. En annan översättning är starkare. ”För där befaller Herren sin välsignelse – evigt liv. 

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste dessa kapitel. Vad fick du för tankar? 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: