Var inte rädd

Två gånger tidigare har jag skrivit under rubriken ”var inte rädd” Berört det ett par dagar nu. Så även idag. Jag läser endel omkring julens budskap på olika sätt. Och när man läser tex i Julevangeliet så återkommer denna fras igen – Var inte rädd.

Det påstås att den frasen återkommer 365 gånger i bibeln. Trehundrasextiofem gånger. En för varje dag. På skottårsdagen får vi påminna oss om det ändå. 365 gånger. Det är rätt häftigt.

Ändå hamnar vi i någon form av rädsla då och då. I livet men också i känslolivet. Så också i tron tänker jag. Det verkar som att Gud visste om att det skulle vara ett återkommande bekymmer bland oss människor. Vi skulle hamna i någon form av rädsla då och då. Därför verkar det som att han väljer att påminna bibeln olika författare att återkommande uppmuntra oss med orden ”var inte rädd”.

Rädsla kan få oss att bli apatiska. Rädsla kan få oss att avstå från olika saker. Rädsla kan få oss till och med att undvika saker och händelser. Vi vill helt enkelt inte riskera att hamna i det. Rädslan kan bli rätt tuff. Man kan till och med återuppleva den känslan om man tror sig att hamna i det igen. Eller ser något som påminner om den rädsla men tidigare upplevde. Så rädsla kan bli rätt knepig.

Det är inte så att Gud bara säger att ”var inte rädd”. Det finns en följande tanke hos Gud vi inte för glömma. Det är: ”Var inte rädd för jag är med dig”.

När jag var liten och rädd var det rätt gott att söka sig till Mamma eller pappa. Hålla deras hand eller bara finnas i närheten. Och det kanske är just den känslan vi får ha i relationen till Gud. Han finns där. När rädslan kryper in under skinnet får vi söka Gud och tryggheten hos honom. Hans förmåga att hjälpa är ju fantastisk så det är ju klart rätt person att söka sig till.

Eftersom hälsningen finns där 365 gånger kan du verkligen vila i att du är i gott sällskap om du blir rädd. Det finns troligen fler som drabbas av rädsla ibland. Men stanna inte där. Sök dig till den Gud som redan sett din rädsla. Han har vägen ut ur den.

Var inte rädd – skulle rädslan ändå komma – sök dig till honom som vill ge dig sin frid.


Här är luckan för dagen …. börjar närma oss slutet.

Idag ber vi för riksdagsman Mikael Dahlqvist (S)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: