Läs med mig – Psaltaren Kapitel 148 & 149

Skapelsens lovsång … 148:1ff

Skapelsen … 148:4ff Skapelsen som är skapad av Gud själv lovprisar honom. Inte konstigt att det är så gott att be ute i naturen. Man är liksom en del i den lovsång som hela tiden höjs från den till Himmelens Gud. Under en lång tid att jag möjlighet att nästan varje morgon ha min bönepromenad i skogen där jag bodde. Det var en särskild tid i mitt liv. Det var en underbar tid att få vara en del av skapelsens lovsång till Gud. 

Glädje i Herren  … 149:1ff 

Herren gläder sig över sitt folk … 149:4 När man möter någon som tycker om andra märks det. Att möta den kärleken är något stort. Det väcker också glädje till Gud. 

Jubla i härlighet … 149:5 Det finns en glädje i Herren. Mitt i den tyngre perioden i våra liv. Där kan denna glädje få bubbla fram. Handlar inte om präktighet och tvingande framklämmande av glädje. Det handlar om att tron gör och ger oss glädje som bär oss fram. 

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste dessa kapitel. Vad fick du för tankar? 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: