Ännu ett (blogg)år lägger vi bakom

Som vanligt säger vi nog ”åh så fort detta år har gått”. Och det verkar som att åren rullar på fortare och fortare. Det gör det ju inte. För tiden är konstant. Men det känns verkligen som så.

Ett år av pandemi även om den klingar av till en del. Avslutningen av året var väl mindre kul med en ny våg med många sjuka. Ändå känns det som att vi är igenom och nu skall se att den klingar av.

Hela detta året har jag varit bosatt i Eskilstuna. Så i 1,5 år är jag Sörmlänning (igen). Så nu kan man väl ändå säga att man landat i en ny vardag. Inser ju att jag kanske har rätt mycket av Sörmland i mig. Som barn boende i Flen under ca 5 år. Sen bott i Trosa och Julita under rätt många år. Rötterna har jag i Katrineholm om man ser till vart mina föräldrar växte upp. Så att komma hem är väl på ett sätt ganska rätt att säga. Men man vet aldrig ….. när det gäller mig tror jag några tänker 😉.

Under detta år är ni fler som följt min blogg. Lite extra kul tycker jag. Tack för att ni läser och tycker till. Tack för tillropen. Särskilt roligt att några av er följet med genom bibeln, bok efter bok, under detta år. I nypår avslutar vi Psaltaren. Och det är nog lite svårt att sluta. Så det blir i alla fall en bok till efter nyår. Kommer ihåg någon som tyckte att jag skrev både för ofta och för mycket. Ja ja, det för ju upp till var och en att läsa. Övriga behöver inte alls läsa. Det är fritt.

Det sorgligaste med detta får är kriget i Ukraina. Det är bara så mycket fel det kan bli. Man blir bara så bedrövad hur en ledare kan tycka att han har rätt att starta ett krig. Då har något gått fel. Så offrar han sitt eget folk i tusental att dö på krigsfältet. Detta är så sjukt. Och frukten av det är att ett helt folk får lida. Förlora sina kära. Förlora sina hem. Hela världen borde sätta sig emot och stoppa detta krig. Tänk vad maktmänniskor ställer till det.

Detta år har vi också fått känna på vad sämre tider är. Matpriser gått upp. Inflationen slår i taket. Allt blir dyrare. Jag har svårt att komma ihåg när det var så senast i vårt land. Visst, jag minns dygnen med 500% i styrränta. Några dagar då mitt huslån gick upp till 24%. Då kändes det. Oron steg. Men detta som nu är upplever jag mer långvarig. Att tänka sig för hur man ska hantera sin ekonomi. Rabatter och extrapriser har fått klart större fokus än tidigare.

Detta år har jag också fått återuppta något jag älskar att göra. Att predika. Efter 20 år som pastor på heltid har det nu blivit nästan 15 år i andra uppdrag. Tacksam för uppdragen som kommer. Samtidigt vet dom som står mig nära att det är lite av en blandad förtjusning. Att jag undrar varför jag utsätter mig för det. Ändå är det en del av mig. Tänk så knepigt det kan vara.

Mitt i allt ser jag tillbaka på detta år med tacksamhet. Hoppas att du också kan göra det. Jag kan ana att det kan ha varit ett blandat år. Men att man ändå i den större bilden kan vara tacksam. För visst är det så att livet blandar och ger. Tror inte att det är så många som kan summera året som bara gott. Vi kanske kan se det som gott när vi summerar det.

Att komma hem …

Skrev om att jag upplevde lite som att komma tillbaka hem när jag flyttade till Eskilstuna. Jag har trivts där jag bott. ….

Att komma hem i livet – vad handlar det om? Jag tänker att man hittar sitt rätt element, där man hör hemma. Man kan i detta livet ha en eller många adresser. Man kan ha platser som känns mer som hemma andra mindre. Den inre livet behöver en sådan plats också. En plats där det hör hemma. Jag tro att den plasten är att när vårt inre återknyter kontakten med Gud som den hittar hem. Där finns den inre friden. Där finns tryggheten. Låt den hitta hem under detta år.

Gott Nytt År

Var du än är som läst min blogg önskar jag att Gud ska få välsigna ditt liv.

Idag ber vi för riksdagsman Ida Ekeroth Clausson (S)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: