Du är inte bortglömd

Ibland när jag måste komma ihåg någonting så skriver jag det på handen. Sett att det är nog inte så ovanligt att andra gör det också.

Så länge man inte tvättar händerna så kan man läsa och bli påmind. Rätt gott att ha det där.

”Se, jag har skrivit dig på mina händer. . . .”
‭‭Jesaja‬ ‭49‬:‭16‬ ‭SFB15‬‬

I en Engelsk översättning kan man förstå att Gud skrivit det på handloven. Då är det lätt att se det hela tiden. Jag brukar skriva inne i handen. Då syns det inte för andra. Men för Gud är det inte hemligt att han har ditt namn skrivet på sin hand.

I kärnbibeln får vi en annan förståelse.

”Se på mina händer, jag har graverat dig på mina handflator. [Händerna är ständigt i vårt blickfång, det var vanligt att binda en ring runt sitt finger för att komma ihåg en nära vän, se Ords 7:3.] . . . ”
‭‭Jesaja‬ ‭49‬:‭16‬ ‭SKB‬‬

När jag skrev med bläck så försvann texten till slut. Blev suddig och sen försvann det helt. Denna vers menar att Gud graverar in ditt namn. Alltså tatuerar in det så att det alltid kommer att vara där.

Tycker om bilden av ringen. Den ring som skulle påminna om en nära vän man hade. Du är en nära vän för Gud.

Skulle bara vilja påminna dig om det idag. Du är inte bortglömd. Gud har graverat in ditt namn på sin hand för att du är en nära vän han inte glömmer bort.


Idag ber vi för riksdagsman Staffan Eklöf (SD)

Ett svar till “Du är inte bortglömd”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: