Läs med mig – Ordspråksboken Kapitel 8

Ta emot hellre än Guld … 8:10f;19. Att ta emot vishet och förmaning är bättre än silver, än Guld, än pärlor. Kortsiktigt sett är alltid pengar bättre. Men på sikt är vishet mycket bättre. Inga skatter kan jämföras med henne. Tänker, det är lättare sagt än gjort. Men det ligger ett djup i detta som jag tror vi behöver få tag på. 

Visheten vet sin styrka … 8:12ff. Visheten vet att den som följer henne har framgång. 

Från evighet … 8:22ff. Visheten fanns hos Gud i begynnelsens evighet. Innan allt skapades fanns visheten. Visheten har sitt ursprung i Gud. Fanns där genom skapelsens process. ”Då var jag verksam vid Hans sida” – 8:30

Salig är den som följer visheten … 8:32f. Återigen blir vi påminda om att lycklig är den som följer vishetens väg. Denna uppmaning kommer så många gånger i denna bok. Måste ligga något viktigt i detta. 

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste dessa kapitel. Vad fick du för tankar? 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: