Läs med mig – Sakarja bok kapitel 3

Tagit missgärning från dig … Kärnbibeln uttrycker det ”Jag har fritt förlåtit dig din synd och ska klä dig i festkläder”. Sådan är Gud. Försoningen är fri. Vi får bekänna oss till den. 

Om du vandrar på mina vägar … Det finns ett löfte i detta. Inte bara i denna syn. Jag tänker att när man följer Guds väg för sitt liv och följer hans beslut välsignar det våra liv. 

Telningen … en bild på Messias som ska komma. Kärnbibeln benämner honom som ’Rotskottet’. ”Men ett skott ska skjuta upp ur Ishais avhuggna stam, en telning från hans rötter ska bära frukt.” Jesaja 11:1 ”Som en späd planta sköt Han upp …som ett rotskott ur torr jord” Jesaja 53:2. I Uppenbarelseboken återkommer kopplingen med Jesu egna ord i 22:16: ”Jag är Davids rotskott och ättling, de klara morgonstjärnan.”

Jag ska utplåna missgärningar … på en enda dag. Gud kan göra det i ett nu. Så stor är Gud. Vi människor kan ha mycket svårt att förlåta. Vi processar förlåtelsen i många steg. Medan Jesus förlåter och slänger det i glömskans hav. 

Har du några tankar om detta avsnitt?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: