Du är inte vilken byggnad som helst

Du är inte vem som helst. Du är in ge n dussinvara. Du är inte bara en i mängden. Du är ingen kopia. Du är inte en slump. Du är inte vilken byggnad som helst. Du är uppenbarligen väldigt speciell.

[Ni är inte vilken byggnad som helst.] Vet ni inte (har ni inte insett) att ni … är Guds tempel och att Guds Ande bor i er? 1 Korintierbrevet‬ ‭3‬‬:‭16‬ ‭Kärnbibeln

Ibland brukar vi missta oss i att Gud är långt borta. Han är i själva verket väldigt mycket nära. Han bor nämligen vart som helst eller hur som helst. Han har valt att bo i dig.

Har du insett det? (För att citera bibelversen)

Det är rätt intressant att han väljer att bo på det viset. Han skulle kunnat valt palatsliknande byggnader. Eller. Ort kvar i tält som han bodde förr i. Eller ha sin himmel som sitt hem och inte velat ha några andra sommarhus på jorden. Men nu valde han något helt annat.

Ett sämre val? Nej, tror inte han tänkte så. För när han hade skapat människan och betraktar sitt verk säger han att det var mycket gott. Han var alltså rätt nöjd. I den skapelsen valde han sen att ta sin boning.

Du är inte vilken byggnad som helst. Du är ett tempel åt Gud

Så nedvärdera inte dig själv och din kropp. Du kallas tempel. Alltså inte något mindre än ett tempel. Och han sa att det var mycket gott efter att han hade skapat dig. Han var mycket nöjd och tillfreds när han hade skapat dig. Så nöjd att han flyttade in.


Idag ber vi för riksdagsman Jennie Nilsson (S)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: