Fågelsångens befrielse

Att sitta på sin balkong en kväll då det sorlande ljudet börjar avta och fågelsången ta över är något helt speciellt.

Det är som att man befrias från alla måsten man haft under dagen. Det är stort. Fågelsång gör något gott med mig. Det är som dom sjunger rakt in i hjärtat och rundar all oro och bekymmer

Tänk att Gud skapade dessa fåglar för att befria oss på det sättet. Liksom en skogspromenad kan sänka blodtrycket, bruset av vatten få oss att koppla av så är det så barmhärtigt vackert av Gud

Tänk att man ibland kan rusa fram så att man helt missar detta vackra. Man liksom bara tutar på. Tycker det är lite tröttsamt så jag man missat själva återhämtningens höjdpunkt – närheten av Gud i hans skapelse.

Är det något vi behöver så är det befrielse från dagens tyngd när kvällen kommer. Att den får lyftas av oss. Där är Gud så fenomenalt bra. Sänder en kvittrande fågel. Som om den kom på uppdrag av Gud själv. Med en kvittrande hälsning till vårt hjärtas inre. Från Guds hjärta direkt till oss. Sagt det förut. Gud har en så barmhärtig omsorg om oss.

Stanna upp en stund ikväll. Lyssna på Guds sändebud till dig – budbärarens kvittrande serenad som hälsar ditt inre direkt från Gud. Låt den melodin få landa i din inre atmosfär av resonans. Där sången får viska en befrielsens melodi. Den kommer att lyfta dig inför en ny dag.


Idag ber vi för riksdagsman Ulrik Nilsson (M)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: