Söndagstankar – ”Be en bön för mig”

”Be en bön för mig”

En strof i en av lovsångerna som just nu sjungs ganska mycket.

I min kyrka ger vi alltid möjlighet till personlig förbön i anslutning till våra gudstjänster. En fantastik möjlighet vi har. Att någon ber specifik för en enskild person.

Jag tror att det är långt ifrån bara den som tror på Gud som ber. Jag tror också att det inte bara är troende som vill att man ska be för sitt behov. Bön är något man är öppen för.

För många år sedan så hade jag livsåskådningslektioner i en skola. Jag, tillsammans med en kollega som inte trodde på Gud, hade lektioner som handlade om livet, tron, otron mm. Då visade det sig att dom allra flesta ungdomarna hade bett någon gång. Ganska intressant.

”Be en bön för mig”

Jag tänker att jag är inte ensam om att be någon be för mig. När man gör det känns det så gott. Man får ett lugn. Inte så sällan så ger det en öppning i det behov man bett om.

”Jag tänker på dig” – är ibland ett annat sätt att säga att man ber. Eller ”tänk på mig” är ett sett att be om förbön.

”Be en bön för mig”

Att be någon be till Gud för dig är nog ett av det bästa du be om. Det är inte farligt. Kan bara göra dig gott. Vad har du att förlora på det? Det är en förmån. Kanske den här söndagen får bli en sådan dag då någon får be för dig.

Skäms inte för att be om förbön. Du är inte sämre för det. Snarare smartare.

”Be en bön för mig”

Att be om förbön kan vara vändningen för dig. Nystarten till något stort.

Det finns ett löfte om bön i bibeln:

”Be, och ni ska få. Sök, och ni ska finna. Bulta, och dörren ska öppnas för er. För var och en som ber, han får, och den som söker, han finner, och för den som bultar ska dörren öppnas.”
‭‭Matteusevangeliet‬ ‭7:7-8‬

Skulle du vilja att jag bad för dig idag kan du skicka ett pm till mig via mail pesko@me.com. Gör du det innan vår gudstjänst kl 11 hamnar ditt böneämne i vår bönekorg. Jag lovar att inte avslöja vem du är. Du får vara helt anonym om du vill.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s