Grattis- du har en av landets bästa sparränta

D0CAE14C-9102-4B35-9A17-1A6FD1378D88Fick ett mail som gratulerade mig till en av landets bästa sparränta. Om jag sparade på bankens konto så fick jag hela 0,65% i ränta.

Om man har 50000kr så lär det bli ca 325 kr på ett år. Typ ca 25 kr per månad. Wow. Vilken lycka. Visst, det är pengar det med. Kan ju köpa en trisslott varje månad. Då kan man ju ha möjligheten att vinna något. Nu är ju chansen ganska liten att vinna på en trisslott. Så frågan är om det är bra placering av dessa räntepengar.

Det är inte lätt att se hur sitt kapital ska växa. Kan vara lika bra att ha dom i madrassen.

Kanske skulle vi inte vara så ivriga att lägga på hög. Det finns dom som har det så svårt. En värld som behöver vårt stöd. Kanske någon i vår närhet som har det riktigt knepigt.

Tänker på strofen ”Du kan ingenting ta med dig dit går…”. Likaså kommer vi nakna in i livet och kommer att lämna det lika nakna. Förr lade man ner rikedom i gravarna för den dödes liv efter döden. Det är ju en rätt märklig hållning. Men kanske kan den ge en tankeställare. Vi kan samla i ladorna hur mycket som helst. Men ingenting av det kan vi ta med oss in i döden. Eller som jag hellre ser det, in i det eviga livet.

För det första behöver vi ingenting av det då. För det andra, det har inget värde i livet efter döden. Nej, samla lagom. Låt resten göra nytta på bättre sätt än i din ”madrass”. Den glädjen blir större än den vi kommer att se och känna när det sitter på kontot.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s