Om jag fick bestämma…

Om jag fick bestämma….

Kanske har du funderat i dom banorna någon gång. Alla har vi ju bestämt något någon gång. Så bestämma vet vi ju vad det är. Många av oss bestämmer mycket. Fast många av dom besluten är ofta ett resultat av ett samtal och det bara bekräftar vad alla redan sagt.

Men tänk om man fick bestämma där det verkligen behövdes ….

Som när någon drabbas av sjukdom. Tänk om man bara kunde bestämma att den blev frisk…..

Eller där det är krig. Att bestämma att alla måste sluta att kriga. Punkt slut.

Som när någon kämpar med att hitta ett jobb. Man kunde liksom bestämma att det fanns mer jobb.

Tänker också att jag skulle vilja bestämma att all fattigdom försvann. Att sjukhusen hade massa pengar så att det inte fanns några vårdköer.

Det finns en sång jag sjöng när jag var liten.

Om jag fick bestämma då skulle ingen bråka då skulle ingen kivas och alltid vara sams om jag fick bestämma ……

Då kommer himlen till jorden tra lalalalala då kommer himlen till jorden tralalalalala då skulle barnen leka och alltid vara sams

Så tänker jag. Tänk om vi kunde bestämma så att ingen skulle kivas eller bråka. Att alla var sams. Skrivit lite om hur vi är mot varandra. Så det kanske inte är så konstigt att tankarna går till denna sång.

Tyvärr hittar jag inte hela texten. Har du den får du gärna tipsa mig om vart jag hittar den.

Om jag fick bestämma skulle partierna få ordning på kaoset i riksdagen igen.

Kanske tänker du på många saker du skulle vilja bestämma.

En sak vi kan bestämma oss för är hur vi själva är. Vårt sätt att vara. Hur vi vill påverka andra. Så kanske vi kan först vända frågan mot oss själva. Ska något ändras kanske det just måste börja hos oss själva. Ska miljön räddas är det i vår inställning det måste starta. Ska det bli en god atmosfär så bestämmer vi själva att skapa den.

Ett svar till “Om jag fick bestämma…”

 1. God morgon Pedher!!!
  Det är Arne Höglund som har skrivit text Lennart Sjöholm.. Jag har LP-skivan…
  Den finns på Lp – skiva : Mina gladaste sånger, Charlotte. Visor för stora o små.
  Signarur stereo/mono Lp2003.
  Om jag inte minns fel så fanns det en ett not
  häfte, som jag tyvärr inte har . Men jag vet att jag i önskade mej den när skivan va ny..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s