Passet – som öppnar ett land

Under en tid har passet varit aktuellt för mig. Jag håller på att ordnar för en resa till Tanzania. Igen. Ja, det är ett land som tagit en del av mig. Du ser det på min blogg under ”meny”. Har haft förmånen att ha varit i det landet 2 gånger. Så nu blir det en tredje resa.

Då är passet viktigt. Det måste vara giltigt. Ha minst 6 månader kvar som giltigt när jag gör resan. Passet gör det möjligt att resa in i landet. Så det är viktigt.

Vissa länder kräver visum. Ett särskilt tillstånd för att få vistas i det landet.

Så kommer man till gränsen vid flygplatsen. Man får ofta göra fingeravtryck. Passet ska bli scannat. Visum visas upp. Är allt i sin ordning så får man passera in i landet. Inte helt ovanligt att bagaget kollas.

Lite skillnad är det när jag fjällvandrade i Grövelsjön för en del år sedan. När vi kom upp på fjället nådde vi gränsen mellan Sverige och Norge. Ingen passkontroll. Ingen scanning av ryggsäck. Inget visum. Det var bara att passera gränsen. Lika mycket en landsgräns. Ändå bara en stig som fortsätter som om ingenting har hänt.

Det finns en annan gräns som inte kräver pass och visum. Det är när man passerar över den gräns vi kallar död. Då vi går in i evigheten. Ändå behöver vi ett medborgarskap i himlen för att komma dit. För det betalar vi inget visum. Inte heller behöver vi köpa ett pass.

Det vi behöver är att vi i vårt inre tror på Jesus. Då är vårt medborgarskap klart. Vi kan passera gränsen som en fortsättning på livet. Krångligare än så är det inte. Men ibland gör vi det krångligare än vad det är.

Så istället för att passet öppnar himmelens land så gör tron det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: