Fram eller tillbaka….

Denna helg stora fråga. Tänk vad det engagerar. Landet är delat. Grannar är delade i frågan. Släktskap sätts på prov. Hjärnor försöker reda ut om det blir ljusare på morgonen eller på kvällen. Familjer tänker olika vad som är bäst. Morgonpigga personer har sin syn på saken medan kvällsmänniskor vill ha ljusa kvällar.

Fram eller tillbaka. Det är frågan.

Tänk vad en fråga kan skapa skiljelinjer. För somliga mer på skämt. För andra blodigt allvar. Så kan en, egentligt oväsentlig, fråga i det eviga perspektivet skapa onödig spänning. Till och med kan den skada en relation.

Fram eller tillbaka. Det är frågan.

Konsten att skilja på sak och person kan vara knepig. Troligen mest när man låser sig fast i sin egen åsikt. Likaså när man har svårt att lyssna till någon annan och dens åsikt. Det är en träning att kunna lämna den personliga påverkan det kan vara att samtal om en sak. Att låta känslor lämnas utanför. Att kunna samtal i ett ämne med olika åsikter utan att bli stött i kanten. Det är också knepigt och svårt.

Fram eller tillbaka. Det är frågan.

Det är svårt när det blir veligt. När vägen famlar från ena sidan till den andre. Man vet inte riktigt. Vägen blir osäker. Kanske är det då det blir som svårast att hitta rätt beslut. Rätt fart. Helt enkelt rätt väg.

Fram eller tillbaka. Det är frågan.

Med rätt fokus kan mycket bli bra. Det är så vi går i rätt takt. Vi behöver inte fundera på fram eller tillbaka. Vi vet riktningen. Vi får lättare att förstå. Missförstår mindre. Kan skilja på sak och person. Har lättare att ta olikheter och meningsskiljaktigheter.

Hur var det nu vi gjorde i natt? En timme tillbaka. Och ja, jag vill gärna att vi behöll det vi kallar sommartid. Låt det bli ett slut på att ställa om klockan. Och fick jag bestämma skulle det vara sommar jämnt. Typ så funderar jag…..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: