Kan en förlust vara en seger?

Kan en förlust vara en seger?

Ja, frågar om den inte kan det.

Tex, HV spelade en match mot Färjestad. Visserligen en förlust. Men spelet gav en känsla av att det går åt rätt håll. Serien är lång. Så det kan bli riktigt bra. Så, javisst, det var en förlust men det gav segerkänsla.

Så kan det det upplevas i livet. Det som till en början kan ses som en förlust kan visa sig vara en seger. Man kan mist något. Men övertid inser man att det var nog det bästa som kan ha hänt. För det öppnade helt nya möjligheter.

En förlust kan också vändas till en seger. Det beror på hur man hanterar förlusten. Gräver man ner sig i den så blir man kvar i förlusten. Den tar all vår tid. Präglar vår tillvaro. Påverkar oss negativt. Och vi får svårt att ”resa” oss. Men kan vi jobba för att den ska vändas till något gott händer något med förlusten. Vi lär oss att förhålla oss till den. Den tappar sin kraft att påverka. Vi blir ”herre” över förlusten och den mister sin kraft på oss. Så upplevs helt plötsligt förlusten som en seger. För vi har gått vidare liksom.

Att hålla krampaktigt fast i något som man ska släppa taget om är en förlust. Den förlusten av det man släpper taget om är i själva verket vinsten.

Så, våga förlora något för att hitta vinsten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: