Hinner vi vänta?

Hinner vi vänta?

I ett stressat samhälle har vi svårt att hinna vänta. Mail ska svaras direkt. Vi vill komma fram direkt i telefonkön. Bytte däck på bilen i helgen som gick. Då när jag åkte till macken för att kolla luften i däcken kom det en bil och väntade. Jag hade just börjat tyckte jag. Det var uppenbart att det skulle ta en liten stund. Men vederbörande hade inte tid att vänta. Allt för ofta har vi inte tid att vänta.

När Jesus vänder tillbaka till himlen ger han lärjungarna en viktig hälsning.

Apg 1:4-5 Vid en måltid med apostlarna befallde han dem: ”Lämna inte Jerusalem utan vänta på vad Fadern har lovat, det ni har hört av mig. Johannes döpte med vatten, men ni ska om några dagar bli döpta i den helige Ande.”

Det dom skulle vänta på var kraften. Gåvan som Jesus skulle sända. Den gåva som skulle hjälpa dom att leva i den tro som dom upptäckt.

I tio dagar fick dom vänta. Men så kom kraften. Kraften som förvandlade deras liv

Apg 2:1-4 När pingstdagen kom var de alla samlade. Då hördes plötsligt från himlen ett dån som när en våldsam storm drar fram, och det fyllde hela huset där de satt. Tungor som av eld visade sig för dem och fördelade sig och satte sig på var och en av dem. Alla uppfylldes av den helige Ande och började tala främmande språk, allteftersom Anden ingav dem att tala.

Den kraften gjorde att dom förstod bättre. Vågade mer. Kände mer tillit. Tänk om dom inte hade väntat. Tänk om dom hade struntat i det. Eller tyckt att det dröjde för länge.

Har du tid att vänta? Att invänta Guds löfte över ditt liv? Det är värt den väntan. För den kommer att frigöra dig. Ibland kan det absolut ta lite för lång tid. Håller med dig. Men när väntan är uppfylld så är det värt det. Våga vänta. Våga längta. Våga förtrösta. För Guds löfte över ditt liv kommer att infrias.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s