Hjälp mig att förstå din vilja

I bönen Fader Vår ber vi…

”Ske din vilja, såsom i himlen så ock på jorden”

Vad är Guds vilja? Vad är min vilja? Stämmer dom ihop? Möjligen tänker den som inte tror på Gud att: ”vad han med min vilja att göra?”

Jag tänker att det tar inte ifrån mig mina möjligheter att vilja själv. Inte heller att tänka ut något själv. Men det hjälper mig att ha rätt riktning på mitt liv.

Därför funderar jag på ibland vad som är Guds vilja för mig. För jag tror och har min tillit i att han, med sitt klart bättre perspektiv, har en god vilja över mitt liv. Därför ber jag gärna denna bön ”Ske din vilja”.

Men ibland är det så svårt att förstå fullt ut. Så då får bönen en bisats som är: ”Herre, hjälp mig att förstå din vilja”. Jag lever i en tro som tror att Gud vill inte bara visa sin vilja för oss. Han vill att vi ska förstå den också.

I alla livets mer svåra korsningar av beslut är det gott att vila i hans vilja. Det ger ett lugn. Tilltro. Hopp. För hur ivrig man än är så är en rätt tidpunkt den bästa. Alltså att det som sker sker i rätt takt. När tiden är inne för det. För springer man för fort i förändringar blir det sällan bra. Men väntar man för länge kan det också bli tokigt. Vi missar helt enkelt det som var tänkt för oss.

Jag tycker mig ha lärt mig att Guds vilja känns inom mig in”djupet”. Man skulle kunna uttrycka det med ”magkänsla”. Om jag lyssnar riktigt noga har jag en inre känsla av svaret. Ibland går den emot min önskan och då är det svårt att följa den. Men när jag fått perspektiv på det, ser tillbaka, så inser jag svaret.

Ibland får man hjälp genom någon. Någon som får ge en hälsning som visar riktningen. Nu ska vi inte springa på alla ”hälsningar” utan först ha prövat dom. Men det är också ett sätt att förstå Guds vilja.

Relationer bygger på att vi på något sätt förstår varandra. Vi gör det genom att lära känna varandras sätt, vad vi personligen vill, vad vi står för. Så kommer vi varandra nära. Till slut känner vi varandra så väl att vi kan förstå varandra genom att bara se på varandra. Vi nästan inte behöver ställa en fråga för att veta. Räcker med att se varandra i ögonen. Vi bara vet. En sådan relation, åt det hållet, kan vi utveckla med Gud. Det längtar jag efter att ständigt få leva i. Inser också min begränsning. Men vill närma mig det mer och mer. Så min bön en dag som denna blir….

🙏 Herre , Hjälp mig att förstå din vilja! 🙏.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: