Jag vill vara i din atmosfär …

Sångstrofer ploppar upp titt som tätt i mitt huvud. Det är kanske inte så märkligt. Tror jag sjungit hela mitt liv. Så det finns nog ett ganska stort antal sånger som ligger där dolda i minnets bank. Och för någon dag sedan dök denna textstrof upp i minnet igen.

Jag vill vara i din atmosfär. Vara stilla och lyssna till dig. Varje dag du i trygghet mig bär. Halleluja, du lever i mig.

Vad är en Guds atmosfär för något? Vad utmärker den i jämförelse med någon annan atmosfär? Ett sätt att beskriva den måste nog vara att den är som Gud själv. Så då behöver vi se på Gudsbilden. För mig är Gud kärlek, glädje, frid, trygghet, omsorg, styrka, förlåtelse, upprättelse, ja listan kan göras längre. Vad är han för dig ?

Jag tänker mig Guds atmosfär som en bärande atmosfär. Något i den som gör att jag känner mig buren och uppmuntrad genom livet. Omhuldad av en känsla att vara älskad för den jag är. För mig blir denna atmosfär en närhet av Gud själv. Som att känna av hans värme. Då växer självförtroendet. Man mår klart bättre inifrån och ut.

Atmosfäriska störningar har vi också hört talas om. Det kan slå ut vår mobil och andra elektroniska maskiner. Det kan också benämnas på en mindre god stämning i ett rum. Sådan störningar kan göra en ganska stor skada. Därför tänker jag mig att för vår egen skull behöver vi vara i en god atmosfär för att få balansen att funka. Den goda atmosfären läker då dom sår som uppstår i den mindre goda atmosfären.

Har du tänkt på hur gott det är att uppleva en god atmosfär i en gemenskap. Det gör något med oss. Oss själva men också relationerna med varandra. Det är som att det händer något med alla. Tilliten finns där. Tryggheten likaså. Skulle något negativt hända så finns det ofta en snabb väg tillbaka i en god atmosfär. För där finns det en kort väg till förlåtelse.

Att vara stilla och lyssna är inte alltid lätt. Man måste först gå ner i varv. Men när man väl gjort det inser man vilken fantastik unik situation det är att vara lyssnande. Den viskande rösten som i kärlek manar gott för oss. Samtalet som lyfter och ger mod. Stunden som gör gott med oss på djupet. Har man fått smak på det önskar man mer av det.

En atmosfär som ger mersmak är Guds atmosfär.

Tänk om vi som människor kunde skapa något av en sådan atmosfär omkring oss. Då skulle världen upplevas som en god plats att vara på. Och det vill vi ju…

Ps Bloggade en gång om en sång har detta med att stilla lyssna. Den kan du lösa här. Ds

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: