”Det du har gjort mot en av mina minsta det har du gjort mot mig”

Så är kampanjen ”Världens Barn” i mål. Under några veckors tid satsas det extra mycket för att samla in pengar. Man kan givetvis skicka in pengar året runt. Men just nu satsas det lite (läs ”mycket”) extra.

När vi fick resultatet så här långt i går kväll så stod räkneverket på över 51 miljoner.

Sen start har man samlat in över 1,7 miljarder ! ! Helt Fantastiskt.

När man ser det massiva engagemang som görs för att samla in all dessa pengar så blir man så tacksam. På något sätt måste detta glädja vår Herre. Påminns om bibelordet i Matteus: ”Det du har gjort mot en av mina minsta det har du gjort mot mig”

Naturligtvis gläder det väl dom allra flesta. Men jag tänker att denna insamling måste glädja vår Herre lite extra. För det är ju en insamling som riktar sig just till dom minsta. Dom mest utsatta. Dom som har svårast att försvara sig. Dom som allt för ofta utnyttjas till sådant vi vuxna inte vill göra. Dom får också göra sådant som är dom verkligen inte ska hålla på med. Gruvbrytning, trafficking, slaveri, barnsoldater, och massa annat tok. Då blir denna insamling så oerhört viktig. Den ger möjlighet att ge den frihet som ett barn ska ha. Vart man än bor ska ett barn ha rätt till skola, rent vatten, bra sjukvård. Att få vara barn så länge man är ett barn.

Kanske inte är så konstigt om jag då tror att denna insamling kan glädja Guds hjärta. För när människorna står upp för dom minsta välsignar Gud det.

Men jag tror att detta gäller vårt sätt att vara till alla på något sätt. Har att göra med attityd och vilja göra. Att på något sätt inse att det vi gör mot någon annan gör vi också mot vår Herre på något sätt. Jag tror vi har något att reflektera över. Att vi kan göra ner någon eller så lyfter vi någon. Antingen så motiverar vi eller sänker vi någon. Antingen talar vi gott om någon eller så talar vi illa om någon. Jag tror du ser vad jag menar. Det goda välsignar oss och vår omgivning. Dess motsats blir dess motsats. Vi får skörda det vi sår på något sätt.

Så denna insamling vi gör för barnens rätt är en god sådd. Den kommer att ge goda välsignelser.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: