Vem säger Gud att du är?

Vem säger Gud att du är? I första anblicken är det en rätt omöjlig fråga. För hur i hela världen ska vi kunna veta det?

Vem säger du att du är? Hur beskriver du sig själv? Ibland tror jag att vi har en för negativ syn på oss själva. Kanske en frukt av den svenska jantelagens ”du ska inte kom här och vara något ”. Typ så. Så har vi en för negativ syn på oss själva. Visst, vi har nog alla mindre goda sidor hos oss. Men sanningen är ju den att vi jag rätt många goda sidor också. Inventera dom.

Men vår syn på oss själva styr ofta den tro vi har hur Gud ser på oss. Så vår självbild blir på något sätt Guds bild på oss. Vilket inte alls behöver vara sant.

Så vad säger Gud om dig?

Du är så mycket älskad av Gud. ”Så älskade Gud världen att han gav den sin ende Son, för att de som tror på honom inte ska gå förlorade utan ha evigt liv.” Johannes‬ ‭3:16‬ ‭NUB‬‬. Du är så mycket älskad av Gud.

Skapat dig övermåttan underbart. Psalmisten hade insett hur det låg till. Skapad av Gud underbart vacker. Gud skapar oss med sig själv som förebild.

Du är ett mästerverk i Guds ögon. I skapelsen ser vi hur han inte bara säger sitt ”bli” om människan. När vi skapas så ”formar han oss”. Och blåser sin livsande in i oss. Han har ett särkilt öga till dig som människa. Skapar oss med sig själv som förebild.

Utvaldes redan i moderlivet. Det finns en sång som beskriver det rätt bra. ”Mamma, vart fanns jag innan jag kom inbunden mage? – Du fanns i Guds tanke”. Ligger något i det. Han ville skapa dig.

Vår pastor Marcus sa i en predikan för ett tag sedan ”Gud har sagt mer om dig än du just nu är ”. Gud tänker goda tankar om dig. Han vill något för dig och med dig. Bara den attityden från vår Herre säger något om honom. Han har sin tanke riktad till dig. Han är intresserad av dig. Vill dig gott.

Gå inte på orden som viskas i ditt inre att du är ingenting. Det är en falsk berättelse.

Blev så glad när jag lyssnade på vår pastor Marcus idag den 25/10 kl 10:30 i vår gudstjänst. Där han lyfte dessa tankar. Lyssna på den predikan han höll. Du hittar den på pingst Jönköpings hemsida Sök den där.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: