Krocken som känns på djupet

Kanske vet du vad jag gör för något. Jobbar i en butik vara syfte är att få över pengar till att hjälpa andra. Det syftet krockar nu rätt kraftigt med nya restriktioner.

Myndigheter säger ”gå inte till butiker” Oj oj. Hur ska det då gå med vårt uppdrag? Tro inget annat än att jag tror att myndigheterna fattar kloka beslut. Absolut så.

Men vi som vill att folk handlar hos för att hjälpa andra får svårt att göra reklam för oss. Vi har en viktig dag där dagskassan går till det sociala hjälparbetet i vår egen stad. Och det kan vi inte locka till. För vi vill vara försiktiga. Och ändå vill vi …. Ja du förstår läget. Följer alla myndigheternas beslut har vi inga kunder.

Det krockar totalt. Vi som vill hjälpa och rädda. Behöver folk till att det ska bli möjligt. Moment 22 helt klart

Den krocken känns på djupet. Den känns oerhört jobbigt.

Vi vill inte vara det som för smittan vidare. Men vi vill skapa möjlighet att hjälpa dom som verkligen behöver hjälp. Det blir så jobbigt dubbelt.

Det är som att luften går ur oss. Hur i hela världen ska man göra?

Men det slår mig en sak. Om man inte kan handla kan man hjälpa ändå. Genom att skicka en slant till dom organisationer och sammanhang som hjälper till, som tex dom som äger vår butik. Pingstkyrkan i Jönköping eller Erikshjälpen. Då kan vi på så vis hjälpa i alla fall. Visst är det bra ?!!!! För en sak är säker – behoven av hjälp är inte mindre denna jul. Troligen ännu större behov i år. Så det är tufft läge nu

Ps Vill du hjälpa Pingstkyrkan hjälpa? Swisha till 123-476 07 73 och märk gåvan ”social dagskassa” . Vill du hjälpa Erikshjälpen att hjälpa så swishar du till 90 09 28-3. Tack för att du vill göra skillnad Ds

Ett svar till “Krocken som känns på djupet”

  1. Detta var verkligen inte roligt, just i vårt nya start läge. Kunde väl inte kommit mer olämpligt.
    Var inne igår, så roligt så roligt en riktig injektions spruta. Tyvärr får jag ta ytterligare paus, familjen tycker o jag med att jag ska bida en tid igen.
    Krya på Dej! 🤗😷🤒♥️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: