Vad får din uppmärksamhet?

Vad får vår uppmärksamhet? Och hur påverkar den oss?

Ett par frågor att fundera på. Till en början så känns den frågan rätt ytlig och onödig. För visst är vi medvetna om att mycket i vår omgivning påverkar oss. Tv. Datorn. Mobilen. Reklamen.

Skall man då lägga till vad som får vår uppmärksamhet kan det i ljuset av påverkan vara harmlöst. För visst är det många saker som får vår uppmärksamhet.

Men om vi stannar till vid just vad som uppmärksammar oss kanske det ändå inte är så harmlöst. För det som får vår uppmärksamhet verkligen påverkar oss. Så mycket att det faktiskt gör något med oss.

I detta kan det ju finnas en form av att ge upp. För vi är ju alltid utsatta på sådant som söker vår uppmärksamhet. Som tävlar om oss. Vars hela sitt syfte är just att påverka genom att få vår uppmärksamhet. Att ändra vårt livsmönster. Att få oss att göra saker. Kanske köpa saker. Kanske till och med påverka oss negativt.

Men om vi istället vänder på det så kan det få vara något fantastiskt bra. För om vi väljer det goda och bra som ska få vår uppmärksamhet så har det också betydelse. Det kan hjälpa oss att göra bra val. Hjälpa oss till ett bra livsmönster. Köpa rätt saker. Att göra bra och sunda saker. Kanske till och med påverka oss positivt.

Så vad får din uppmärksamhet?

Åt vilket håll riktar du ditt liv? Vad vill du ska påverka ditt liv? Här kan vi välja en bra väg. Vem vill du lyssna till? Vad vill du lyssna till?

I en tid som denna kanske det är en av dom viktiga frågorna, förutom pandemin, som vi behöver fundera kring. För den skapar vår framtid.

Så kanske är det ett bra läge att bara stanna upp en stund. Fråga dig ”Vad får min uppmärksamhet?” Och låt den få en eftersmak av ”Gör det gott med mig?” Faller det bra ut så kan du bara förutsätta. Men stöter du på att det inte gör det så är det dags att att stanna upp.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: