Glöm inte att stanna upp när Gud talar med dig

Upptäckte till förundran för någon dag sedan hur jag hade agerat vid en händelse för en tid sedan. Det blev en tankeställare

Kanske har du läst i min blogg om besöket vid Store Mosse. Där läste jag på en skylt om rocknar. En händelse där bilden började tala och jag uppfattade att Gud hade något att tala med mig om där. När jag reflekterade tillbaka inser jag att jag inte stannade nog länge. Inser att där borde jag ha stannat upp längre. För att låta den stunden bli ”färdig”.

När Gud talar med oss behöver vi stanna upp. Börja lyssna och prata med honom. Att låta oss ge tid för det.

När Gud talar kan det vara en stilla viskning som vi behöver vara uppmärksamma på. Kanske kräver det att vi stillar ner oss lite extra. Och bara fokuserar på att lyssna.

När en bild börjar tala ett budskap till oss behöver vi stanna upp och låta bilden bearbeta oss. Liksom låta den tala till punkt.

Det kan vara en tanke vi får. En tanke som behöver tid att få verka fram. Att vi låter den få ta ut svängarna och göra oss delaktiga

Jag tror helt klart att Gud kan ta upp tråden. För han inser att vi kan bli störda och tappar fokus. Han vill ju gärna få tillgång till oss vid första försöket. Men när vi tappar tråden kan han fånga upp den igen. Ändå tror jag att han vill få tillfället där och då. Det är ju därför han börjar tala med oss.

Kanske infinner det sig en osäkerhet och ovisshet om det nu verkligen är Gud. Jag vill uppmuntra dig till att tro och lita till att det är Gud som vill dig något. Du behöver inte tvivla på att han tagit fel person. Han vet vad han gör. Det kan vara ett oväntat besök men det är inte oplanerat från hans sida.

Tänker på Samuel i gamla testamentet. Gud försökte tala med honom. Men han trodde det var Eli. Till slut insåg Eli att det var Gud som ville tala. Då säger Eli så här:

”Därför sade han till Samuel: ”Gå och lägg dig, och om han ropar på dig, så säg: Tala Herre, din tjänare hör.” Och Samuel gick och lade sig på sin plats.”
‭‭Första Samuelsboken‬ ‭3:9‬ ‭SFB15‬‬

Så återkommer Gud till Samuel. Samuel svarar…

”Då kom Herren och ställde sig där och ropade som förut: ”Samuel! Samuel!” Och Samuel svarade: ”Tala, din tjänare hör.” Då sade Herren till Samuel……”
‭‭Första Samuelsboken‬ ‭3:10-11‬ ‭SFB15‬‬

Nästa gång vill jag svara: ”Tala Herre jag vill lyssna till dig”. Vad vill du svara när han kommer till dig ?

Vi behöver låta Gud tala till punkt när han kommer för ett litet prat. Bara vi själva kan besluta oss för det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: