När sommaren gör entré.

När sommaren gör entré gör det något med oss. Vilken avslutning på veckan vi fick. Den var ju näst intill magisk. Hela veckan var ju en skön resa i sommarens bästa sida.

Varmt. Sol. Svag vind. Somliga ansåg det vara läge att bada. (Men det var ju att ta i. ) När man bara njuter och njuter och njuter. (Att sen hockey-VM tog slut är väl ett säkert sommartecken).

Denna tid lockar ut oss människor. Vi blir inte så mycket inne. Det är mer rörelse. Man pratar med fler. Det är som att vi blir lite öppnare. Lite mer tillgängliga.

Ibland undrar jag varför vi inte kan ha samma sätt att vara på även den andra delen av året. Det är som att kylan gör oss mer introverta.

Jag lyssnade på en predikan i går som handlade bland mycket annat om att göra vår önskan kunnig för Gud. Även den önskan som kanske man inte tror sig att få. Precis som när vi önskade oss julklapparna när vi var små. Låt oss vara öppna och var dom vi är. Vi får lämna till Gud att svara och ge. Men när det, vi önskade, gör entrén får vi ta emot det.

Så, vad önskar du ska göra entré i ditt liv? Vad skulle du vilja ske i ditt liv? Du får önska det. Var frimodig. Gud ger efter sin omsorg, vilja och vad som är bra för oss.

Tänk att gårkvällen kunde avslutas med att kunna vara ute vid 22-tiden , kortärmat, 21 grader i luften. Det gör att man verkligen kan känna att sommaren har gjort entré.

Sommarens entré får symbolisera den värme, den grönskande nyskapande skrud, jag önskar och ber ska få komma sig till del i livet. Att ditt liv ska få dofta syrenens och rosens doft. Att ditt liv ska få skörda ny frukt och framgång.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: