Guds hand

När jag går på en kvällspromenad i Eskilstuna möter jag Guds Hand. Ja jo kanske inte just Gud i himlens hand. Men väl Guds Hand av Carl Milles.

Blev upplyst av Emil att Guds hand i Västerås ska flyttas. Jag som trodde att den bara fanns på Millesgården på Lidingö.

Guds hand – alltså kan man verkligen flytta den? Guds hand som är allestädes närvarande. Kan man flytta på den då? Nej så klart inte. Den är där du är. Hans kraft som symboliseras i hans högra hand är dig nära varje dag och varje natt.

Wikipedia skriver: En naken yngling balanserar på den stora handens tumme och pekfinger. Han tittar uppåt och kroppen är spänd med vitt utspärrade fingrar och gestikulerande armar som symboliserar ängslan och villrådighet medan handen representerar Guds trygghet.

Kanske är det just så vi kan uppleva det. Vi balanserar mellan hopp och förtvivlan. Ängslan och villrådighet om hur det ska bli. Så får vi stå i Guds starka hand. Där vi mitt i allt får känna trygghet .

På Millesgårdens hemsida kan man läsa: En liten man står i en stor hand. Han tittar uppåt och kroppen är spänd med vitt utspärrade fingrar. Mannen balanserar på den stora handens tumme och pekfinger, något som verkar nog så krävande, men koncentrationen är av ett annat slag. Mannens uppmärksamhet är riktad mot något i himlen som om han tog emot ett meddelande eller förde ett samtal.

”Som om han tog emot ett meddelande eller förde ett samtal”

Ja men precis så är det. Det är så Gud önskar att det ska vara. Att vi väljer att finnas i hans starka utsträckta han och pratar med honom. Där kan han ingjuta mod. Där kan han uppmuntra. Så sträck dig emot Gud. Lyssna. Ta emot det han vill säga till dig.

Guds hand är utsträckt till dig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: