”Njut”

Ganska ofta när jag lägger ut något om ledighet eller som nu om semester får jag en uppmaning:

”Njut”

Härlig önskan. En bra uppmaning. Så viktig. Och vi behöver njuta, koppla av och ta tillvara på möjligheten att vila.

Men det har väckt mina funderingar…

Är vi så upp i varv att vi behöver påminna varandra att njuta ? Alltså att vi lever ett liv som glömmer bort att njuta? Eller att vi helt enkelt inte har tid att njuta? Eller kanske till och med glömmer bort att njuta?

Kanske är det så man ser att jag verkligen behöver en paus och vill påminna mig om att den kommer nu. Så njut nu pedher. Kan det vara så att jag inte är ensam om det?

Kan det vara så att den som önskar mig att njuta av det själv skulle behöva höra dom orden? Tro nu inte att jag tänkt så om er som önskat mig en god semester och att jag ska njuta av den….

Men kanske är det så att vi lever allt för ofta ett så upptaget liv. Så när vi väl får vara med om något ut över det vanliga, ett underbar kväll på stranden, så är vi redan i morgondagen och vi missar allt. Vi missar att njuta av det. Vi ser det visserligen med våra ögon men hjärnan processar redan något annat i framtiden.

Jag tror att det är bra att vi påminner om att inte glömma bort att njuta också. Ligger något av detta i återhämtningen. Så glöm inte att njuta.

Gud har gett oss något så underbart som sin natur till oss. Njut av den. Låt den välsigna dig. Dra ner på ditt tempo så att du kan hinna njuta.

Det finns så mycket att njuta. Missa inte det på grund av att du redan är på väg bort när det finns mitt framför dig.

Ett svar till “”Njut””

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: