Jesus vänder sig till den som längtar….

Sitter och lyssnar på gudstjänst på SVT. Orden faller så varmt in i sinnet. Orden om hopp. Ord som ger tillit. Ord som skapar känsla av att Gud är inte långt borta från någon.

Jesus vänder sig till den som längtar…

Orden finns i Johannes evangelium. ”Den som är törstig ….” Törst talar inte bara om en torr strupe. Det talar om att längta. Längtan efter det andliga. Längtan efter närhet av Gud. Längtan efter innerlighet. När livet inte ger det man söker får det oss att längta efter källan till livet. Gud själv.

Jesus vänder sig till den som längtar…

Det är inte alltid så självklart att vi vet vart vår längtan får sitt svar. Vi kan treva oss fram. Vi kan söka på dom mest märkliga platser. Vi kan söka på dom mest märkligaste sätt. Vilket är förunderligt när vi borde söka Gud först.

Jesus vänder sig till den som längtar…

Detta är ett löfte. Det är en möjlighet – det är möjligheten. Jag skulle vilja säga att det är [ V Ä G E N ]. Det är Guds erbjudande. Sitt gensvar till den som längtar.

Längtar du? Jesus vänder sig till dig. Det är stort. När han vänder sig till dig vänds också hans ansikte till dig. Då ser han dig. Tänk vad gott det är när någons ögon, som älskar så djupt, ser på oss. Det värmer. På all sätt.

Jesus vänder sig till den som längtar…

Då möts du av Hans kärlek. Hans omsorg. Hans tröst. Hans hjälp. Hans vägledning. Gud är så stor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: