Första doppet…

Den som känner mig vet om att jag brukar inte vara den första ner till badet och hoppa i. Medan somliga badar året runt kan det ta lång tid in i sommaren innan jag tar ett dopp. Något år ( läs: troligen många) har jag inte alls varit i och badat. Skyller ofta på att det är för kallt.

Men igår hände det. Jag tog mitt första dopp. Till och med två gånger. Så vem vet, börjar det så här bra kanske det blir fler dopp innan hösten slår till.

Tänk att något som just då räknas som första gången egentligen har hänt ”första gången” flera gånger. Till och med för länge sedan. Jag har ju doppat mig, många gånger, under många år, för första gången just det året. Ändå upplevs det som första gången. Varje gång är det unikt för just den gången.

Under mitt liv som troende har jag mött Gud på olika sätt. På olika platser. Utifrån olika behov. Varje gång är unik. Varje gång känns det som första gången. Unikt. Ändå gjort den erfarenheten många gånger.

Tänk att något som sker ofta kan upplevas som första gången. Samme Gud. Han kommer mig till mötes. Ändå så unikt varje gång. Hur kan det vara så? Jag tänker att Gud gör det aldrig per automatik. Liksom kör en kopia på ett annat möte. Nej, han kommer på det sätt som vi behöver just där och då. Där du befinner dig i livet. På ett sätt som du behöver just då. Därför blir det som första doppet. Nytt och fräscht på ett som passar just då.

Han ser dig alltid i nuet. Inte vad du var förr. Inte vad du eventuellt ska bli. Utan här och nu. Ja, det kan forma din morgondag. Ja, det kan förlåta din gårdag. Han ser till fig i ditt nu. Där vill han möta dig. Inte som han mötte dig förr. Inte dom han behöver möta dig om ett år. Utan här och nu.

”Nu gör jag något nytt. Det spirar redan, ser ni det inte? Jag ska göra en väg genom öknen och strömmar i ödemarken.”
‭‭Jesaja‬ ‭43:19‬ ‭NUB‬‬

Eller som en anna översättning säger:

”Se, jag gör något nytt. Redan nu visar det sig. Märker ni det inte? Jag ska göra en väg i vildmarken och strömmar i öknen.”
‭‭Jesaja‬ ‭43:19‬ ‭SFB15‬‬

Se, upptäck, att Gud gör något nytt i ditt liv. Ett ”första”! Så stor är Gud.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: