”Någon som bad för mig”

Du vet dom där tillfällena som bara finns där. Ett ögonblick av nåd. Eller det speciella tillfället som man bara inser att det var något speciellt över det…. Det hände igen för någon dag sedan

Jag lyssnade på en sändning från Löttorp. Där sjunger Lotta Bornö en sång vars text jag bara kände att den måste vidare. Sången heter ”Någon som bad för mig”. (Du kan lyssna till den av Marina Bratterud på Youtube)

Det var någon som bad inför himlatronen, någon som lyfte mitt namn. Någon som förde mig in i hans närhet, någon som bad i Jesu namn. ..//.. någon som vädjade till den högste , någon som bad för mig.

Det finns en som ber för dig. Någon som kommer inför Guds tron. Någon som kan ditt namn. Någon som känner dig. Någon som bad i Jesus namn, som ville liksom påminna Gud om tyngden i sin bön. Denne någon vädjade för dig. Denne någon ber för dig

Bibeln talar om att Anden vädjar för oss inför Gud med suckar utan ord. Det finns någon som gör detta åter och åter igen. Som känner oss inifrån och ut.

Tänk att någons bön kan föra oss in i Guds närhet. Sett det så många gånger. Man möts i förbönen. Där och då inser man att man kommit extra lite närmare Gud. Som att komma tätt intill. Somliga kallar det en helig plats. Mmm kan klart upplevas så. Själv fått förmånen att uppleva det när jag fått förbön. Nåden också att få se hur någon kommer in i Guds närhet lite extra när jag bett för dom.

Någon bad för mig när jag inte hittar orden, eller när jag inte kan orden. Det är nästan värre. När orden inte finns där. Då ber någon för mig. Då ber någon för dig. Det är stort. Så välsignat stort.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: