Att förbereda sig för vintern

Hela naturen förbereder sig för vintern när den börjar närmar sig. Ja, än är det inte tid för det. Några veckor till med inslag av värme. Men det kommer. Flyttfåglarna drar så småningom iväg.

Jag förbereder mig också inför vintern. Inte så att jag tappar löven. Har inte mycket hår kvar att tappa. 😉. Flyttar heller inte söder ut. Nej, jag förbereder mig på annat sätt.

Jag fryser in sommaren – jag menar – jordgubbar. Tänk att få ta fram lite av sommaren genom hela vintern!!

Och kanske är livet i samma behov. I behöver spara undan lite av det goda att kunna ta fram i bistra tider. Som att tex att fota dom goda stunderna under sommaren. Minnen som kommer värma själen när det blir mindre roliga tider. Det är som att man kan boosta energi i minnesform.

Hela människan behöver en förberedelse. Förr eller senare har vi tyngre perioder i livet. Att då ha en trygghet i hur man tar sig igenom det. Jag tänker att det kan innebära att veta hur jag ska agera. Veta vart jag vänder mig.

Jag tänker också att vi behöver öva upp oss att ha en levande kontakt med Gud. Det är lätt att tappa den relationen något när livet är enkelt. Men vi behöver den även då. För det förbereder oss för andra tider.

Frank Ådahl sjunger en sång som heter ”Jag Är Med Dig”. Den handlar om detta. Glöm aldrig bort att ta Guds hand redan i goda dagar. För då är det lättare att hitta den i svåra tider.

Hur förbereder man sig då? Kanske är det både enkelt och svårt. Enkelt – att bara vara med och nära Gud hela tiden i en avslappnad närhet. Svårt – att få det gjort. För man har så mycket annat liksom. Så det är en utmaning.

Kanske kan texten och sången hjälpa dig. Läs den gärna. Kommer efter dagens bön. Vill du lyssna till den gör du det här

Min bön blir idag: Herre hjälp oss att förbereda oss för mindre goda tider. Knut banden till oss Herre. Tack Herre för att du alltid är med oss. Hjälpa oss att vara med dig. Amen

Här kommer texten:

Jag är med dig, i den svarta natten
Då du inte orkar mer
Tro nu aldrig att du går där helt ensam
För att du inte mig ser

När dina ögon förblindas av tårar
Så att du faller ibland
Jag kommer alltid att gå vid din sida
Kom mitt barn och ta min hand

å jag är med dig när allting verkar lyckas
å när livet är en dans
När du gläds över alla ljusa färger
å du bländas av all glans
Man glömmer så lätt att jag existerar
Det går så bra utan mig när allt fungerar
Men jag är med dig livet igenom
Kom mitt barn å ta min hand
Du glömmer så lätt att jag existerar
Det går så bra utan mig när allt fungerar

Men jag är med dig livet igenom
Kom mitt barn å ta min hand
å ta min hand
ååååååååååå
Kom mitt barn å ta min hand
ååååååååååå
Kom mitt barn
å ta min
Hand

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: