I det namnet…

Jesus , namnet Jesus, i det namnet är jag fri. Namnet , namnet Jesus, i det namnet finns befrielse från skuld….

Lyssnade runt på Facebook lite igår. Det finns mycket där kan man lugnt säga. Men hamnade på en videosnutt från ett gatumöte med Marina Bratterud från frälsningsarmén. Hon sjöng den sången. Kolla länken här så kanske du kan lyssna på sången.

Sista ordet i refrängen kan man byta till många olika ord. Skuld, synd, ångest, oro, rädsla, missmod, ja många olika saker vi kan uppleva som påverkar oss negativt. Sådant som gör livet svårt att leva.

Ibland när jag inte riktigt hittar orden i min bön så säger jag bara namnet Jesus. Jag lägger märke till att det gör något gott inom mig. Som om att det jag upplever av tex oro försvinner och jag får uppleva frid inom mig. Det finns en kraft i det namnet.

Och det är inte så konstigt. Han är Guds Son. I sig Gud själv. Har auktoritet.

När livet är tungt, frågorna är många, bekymren lite för tunga, böneorden räcker inte till, säg då bara namnet Jesus.

Det finns många namn på vår jord som inger respekt och auktoritet. Vissa bugar man för helt enkelt. Men inget namn går att jämföras med Jesus. Det finns en befrielse i namnet Jesus. Våga pröva det. Våga säga det. Viska det. Låt det sjunka in.

Min bön i dag blir enkel….

🙏 Jesus 🙏

Texten i verserna får du här. Men lyssna gärna.

Finns det väl hopp för vår sargade värld?
Finns det väl något som helar min själ?
Fylld utav frågor jag vandrade fram
Tills någon nämnde det namnet.

Nu är jag fri från syndens makt för hela mitt liv i guds hand har jag lagt.
För längtan tog över och rädslan försvann när någon nämnde det namnet.

2 svar till “I det namnet…”

  1. En liten pojke gick med sin mamma till sin mormor för att fira jul. I entre’n mötte de en man med en pistol i handen. Pojken blev rädd men fann sej och ropade högljutt : JESUS…… Mannen tappade pistolen och sprang snabbt från platsen. Detta lär vara en sann berättelse. Jesus är med oss i alla situationer. !!!!!! Arne Aldenholt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: