Vi lever i en helt annan tid….

Patrik , på Discovery+, fäller orden:

Vi lever i en helt annan tid!

Hans ord handlar om den transperson, först genom alla tider, som tävlar i tyngdlyftning i OS. ”Kanske är det mer testosteronnivåer som kommer styra tävlingarna framöver” tillägger han.

Ser man tillbaka på OS är det nya rekord som satts. Rekord man trodde var omöjligt för några år sedan.

När mina barns gammelmormor gick ur tiden var hon 102 år. Hon kunde verkligen säga att vi lever i en helt annan tid än den som var när hon föddes.

Och det är verkligen en helt annan tid. När vi blickar tillbaka så kan vi nog verkligen se den stora skillnaden. Mina 55 år har visat på en stor förändring. Märta 102 år en ännu större förändring. Blickar man sen till baka ännu flera år ser man en enorm förändring

Vi lever verkligen i en helt annan tid

Hur ser det ut i framtiden? Kan det verkligen fortsätta denna utveckling på olika sätt? Kan man springa fortare, hoppa högre, lyfta tyngre, ha en ännu bättre mobil, köra en bil som drivs på luft eller solen – ja vad ska man mer dra till med?

Men det finns en tid som verkligen kommer att vara en helt annan tid. För somliga är det mer en saga eller bara strunt. Men för oss som tror är det verkligen en annan tid som vi ser fram emot.

Det är himmelens värld. Bibeln beskriver den tiden typ så här:

Ingen natt finns, inga sjukdomar, ingen psykisk ohälsa, ingen ångest, där finns ingen död, är av evighet, ingen tid utan man bara är, frid, glädje, ingen sorg , gator av guld. Det är ett nytt rike med nya dimensioner. Man får känslan av att det är som det skulle bli och som det var tänkt. Bibeln talar om en ny himmel och en ny jord. Alltså då kan man tala om att leva i en helt annan tid.

Det är något att se fram emot. En tid utan orättvisor och rasism. En tid av samhörighet. Ensamhet är utrotad. Ingen är bortglömd. Det är en tid att se fram emot. (Till skillnad mot vår framtid på jorden. Vilken ibland skrämmer mig). Vi har verkligen en helt annan tid att se fram emot.

2 svar till “Vi lever i en helt annan tid….”

  1. Tack Pedher för att du fortsätter att sprida dina tankar och din blogg. Varje morgon läser vi dina ord vid frukosttiden och gör det till vår morgonandakt. Kan det vara bättre sätt att börja dagen på det sättet !! Guds frid !!!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: