Jag blir så ledsen

Återigen händer det.

När regeringens representanter, inkl kulturministern, ska berätta om pandemi och restriktioner så räknas mycket upp. Sport. Kultur. Restaurang. Teater. Men ingen nämner kyrka. Återigen nämner ingen kyrka.

Utan att veta det rent statistiskt så vill jag påstå följande : Det är mer vanligt att en svensk går regelbundet varje söndag i kyrkan än den går till hockey, fotboll, teater, museum varje vecka. Hur det än är med det så väljer ändå man att utelämna konsekvent ”kyrka”. Fast det är många som längtar dit. Inte kunnat gått.

Säger inte att kyrkan skulle vara förmer än något annat. Men det är i samma härad som övrig kultur i den mening att den samlar många människor varje vecka. Men man har genom pandemin i stort sett utelämnat kyrkan. Som om den inte fanns. Det den har gjort under pandemin är kvalificerad för respekt. Liksom många andra. Så det gör mig ledsen att regeringen inte ser det och nämner det.

Jag är inte så överraskad men ledsen. Verkligen ledsen.

Så snälla regering, det kyrkan gör borde uppskattas mer öppet än bara, möjligen, i slutna rum.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: