Idag får jag öppna min första lycka – lucka menar jag

Första december. För många innebär det att man öppnar sin första lucka i sin adventskalender. På något sätt är denna dagen den första i nedräkning. Inte bara till julafton. Utan också till årets sista dag. Men också till vintersolståndet. Den dag då det är som mörkast men att då väder det också.

När jag skrev rubriken blev det först fel. Lucka blev lycka. Tänkte först att det måste jag ändra. Men inser att det blev ganska rätt. För jag kan känna lycka i att det snart vänder. Bara om 21 dagar så går det åt det ljusare hållet. Det älskar jag.

Lycka trollar man inte fram. Men lycka kan få växa fram. Om man förväntar sig att framgång och ekonomi ger per automatik lycka tror jag tar fel. Men om man låter den få sitt ursprung inifrån blir den djup och innerlig. Tänker att det handlar om vad som påverkar min syn på mig själv och vem jag är. När Gud får påverka den hållningen inser jag att jag är älskad. Inte för det jag gör och äger. Utan på vem jag är och vad jag är skapad till.

Så kanske det ändå inte blev så fel. Öppna min första lycka. Luckan inuti mig där lyckan finns. Där växer den fram och växer till.

Från och med idag kan du följa min egen julkalender. En extra sida varje dag i min blogg. Håll till godo. Pedhers julkalender

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: