Pedher’s julkalender nr 1

För mig blir detta den 55:e julen som jag firar. Man skulle kunna säga att man borde vara rätt bra på att fira jul på grund av den erfarenheten.

En sak har jag lärt mig. Det ändras över åren hur man förhåller sig till julen. Förr var det med spänning den stora dagen skulle komma. Nu är den klart mindre viktig.

Får jag ge dig ett råd inför denna jul. Låt inte julen bestämma över dig. Ta makten över den. Bestäm dig för hur du, just du, vill fira den. Det är då den blir som bäst.

🎄 🎅🏼 🌟 🎁 🎄 🎅🏼 🌟 🎁 🎄 🎅🏼 🌟 🎁

Läs Lukas evangelium ihop med mig fram till julafton. Ett kapitel om dagen. Varje dag ger jag dig en vers ur ett kapitel. Du får gärna ge mig den vers du fastnar för. Här kommer första dagens läsning och vers

Vi läser Lukas evangelium kapitel 1

”Då sade ängeln till henne: ”Var inte rädd, Maria! Du har funnit nåd hos Gud.”
‭‭Lukasevangeliet‬ ‭1:30‬ ‭SFB15‬‬

Kommentar: Du, ja just du, har funnit nåd inför Gud. Vilken tacksamhet och glädje det är när vi finner nåd hos Gud.

2 svar till “Pedher’s julkalender nr 1”

  1. Underbart initiativ och bra skrivet! Tack! Här några av de verser som berör mig i det helt fantastiska första kapitlet. Det är Sakarias ord till sin son Johannes och de påminner mig också om vårt uppdrag:

    ”Och du, barn, ska kallas den Högstes profet, för du ska gå före Herren och bana väg för honom. Du ska ge hans folk kunskap om frälsningen, med förlåtelse för deras synder genom vår Guds barmhärtiga kärlek. Så ska en soluppgång från höjden besöka oss [Eskilstuna], för att lysa över dem som sitter i mörker och dödsskugga och styra våra fötter in på fridens väg.””
    ‭‭Lukasevangeliet‬ ‭1:76-79‬ ‭SFB15‬‬
    https://bible.com/bible/1223/luk.1.79.SFB15

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: