Läs med mig – 1 Korintierbrevet Kapitel 14

Sträva främst efter… 14:1 Många andliga gåvor finns beskrivna i bibeln som står till vårt förfogande. Men Paulus menar att vi främst ska sträva efter gåvan att profetera. Varför? Fundera på det. Hur är den gåvan i bruk i ditt sammanhang idag? Vers 3 säger: Den som profeterar talar till människor och bygger upp, uppmuntrar och tröstar. Tungotalet är för vår egen skull. Därför blir det profetiska lite viktigare för att det är utgivande. 14:12 Vi uppmuntras att söka och få dom andliga gåvorna som bygger upp i överflöd. 

Att vara tydlig … 14:9 mfl. Tydlighet när viktigt. En klar ton. Ett språk som kan förstås. Hur kan det annars vara någon ide att frambära budskapet?

Be om uttydningens gåva … 14:13ff Att be med förstånd är också viktigt. Inte bara i anden. 

Ordning och reda … 14:26ff. Paulus vill att det skall vara ordning i gudstjänsten. Tål att fundera lite på …..Ty Gud är inte oordningens Gud utan fridens. 

Kvinnas roll … 14:33ff. Får erkänna att här jämför jag med andra bibelställen där jag ser kvinnan fri att vara med. Tror vi behöver både det manliga och det kvinnliga i kyrkan

Värdigt … 14:40. Det finns en uppmaning där vi behöver se och hålla oss till. Det skall ske på ett värdigt sätt. Respekt. 

Det vara några av dom tankar jag fick när jag läste detta kapitel. Vad fick du för tankar? Gud välsigna dig idag. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: